воскресенье, 16 марта 2014 г.

Година пам"яті



18 лютого у школі відбулася зустріч із воїнами-інтернаціоналістами, учасниками бойових дій у Афганістані Шуфрич Юрієм Васильовичем та Ісевич Олексієм Олексійовичем. Зустріч приурочена 25-й річниці виведення військ із Афганістану.  Годину памяті « Ми завжди будем пам’ятати. І вам забути не дамо…» з учнями 8-9 класів провели класні керівники Губинець С.Є. та Матківська В.М.
                                 Минають дні, ідуть роки,
                                 Життя листки перегортає
                                 А біль Афгану - на віки
                                 В душі чомусь не замовкає.
«Нема більшої любові, ніж та, коли поклав душу свою за друзів», - сказано в Євангелії. Тож наші хлопці віддавали своє життя, вважаючи, що захищають інтереси дружнього афганського народу»-сказав Шуфрич Ю.В.
Час лікує рани. Але фізичні. А в душі, у пам 'яті воїнів - афганців назавжди залишаться суворі будні Афганістану, які випали на їх долю. 
Ветерани принесли світлини та нагороди:ордени і медалі за бойові заслуги. Учні,а особливо хлопці, до глибини душі пройнялися тим,про що розповідали очевидці подій у Афганістані. Пісня О. Розенбаума «Чорний тюльпан» викликала сльози не тільки у дівчат,а й у юнаків.
Пам'ять про тих,хто загинув у цій безглуздій війні всі присутні вшанували хвилиною мовчання.
Шановні воїни-інтернаціоналісти, ми пишаємося Вами, горді тим, що поруч із нами живуть мужні, відважні, рішучі чоловіки. Здоров'я вам, сімейного благополуччя, і пам'ятайте, що час -найкращий лікар для душі та тілесних ран. 
Напутніми словами стали слова вчителя:
 «Хай наша зустріч не закінчиться із дзвінком. Розкажіть про неї всім своїм рідним,знайомим,сусідам.Хай пам'ять народу буде вічно жива,щоб того жахіття,яке пережили наші гості не довелося більше нікому пережити. Ми завжди будем пам’ятати,і вам забути не дамо…»

Комментариев нет:

Отправить комментарий